Päätettiin tehdä jotain herkkua näin Juhannuksen kunniaksi. Tämä ohje on otettu Kotilieden Suuresta keittokirjasta (hieman muunneltuna).

Raaka-aineet

1 1/2 l vehnäjauhoja

1 pussi kuivahiivaa

1 rkl sokeria

1 tlk suolaa

1/2 dl rypsiöljyä

5 dl vettä

Valmistus

Puolet jauhoista, sokeri, suola ja hiiva sekoitettiin keskenään. Sekaan lisättiin lämpöinen vesi. Taikinaa vaivattiin sähkövatkaimella (taikina koukut) noin 10 min ajan. Vatkaamisen yhteydessä lisättiin jauhoja niin kauan, että taikinasta tuli irtonainen. Vatkaamisen jälkeen taikinaa kohotettiin noin puoli tuntia. Kohotuksen jälkeen taikina kaadettiin jauhotetulle pöydälle ja vaivattiin kovakouraisesti noin 10 min ajan, minkä jälkeen taikinasta leivottiin leipäsiä. Leipiä kohotettiin vielä liinan alla 10 min, minkä jälkeen ne kaulittiin ohuiksi. Pitaleivät paistettiin 225 asteessa noin 10 min ajan.

Täytteeksi leipäsiin tehtiin tulinen jauheliha-herkkusieni-kastike sekä salaatti. Ja kyllä maistukin hyvältä :)

1663789.jpg